Ha szereted a virslit és a kelkáposztát, akkor a frankfurti levest is örömmel fogod kanalazni.
A frankfurti leves már-már klasszikusnak számít, az egyik legjobb kelkáposztás étel. Több változatban is főzheted, ha krumplit, esetleg répát is teszel bele, még laktatóbb lesz. Legjellemzőbb fűszere a kömény és a fokhagyma. A siker titka, hogy jó minőségű virslivel készítsd. Erre is igaz, hogy minél többször melegíted, annál jobb lesz.
Hozzávalók:
👉 1 fej kelkáposzta
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 db közepes krumpli
👉 2 pár frankfurti virsli
👉 2 dl tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál zsír
👉 1 db leveskocka
👉 1 mokkáskanál őrölt kömény
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Készíts elő mindent, a kelkáposztát alaposan mosd meg, távolítsd el a torzsáját, és vékonyan szeld fel. A krumplit pucold meg, és kockázd fel, a vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát pedig pépesítsd.
Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát és a kelkáposztát. Kevergetve süsd addig, amíg a kelkáposzta összeesik. Szórd hozzá a pirospaprikát, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel. Tedd hozzá a krumplit, fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és morzsold hozzá a leveskockát.
Főzd körülbelül 15-20 percig, amíg minden megpuhul, majd add hozzá a felkarikázott virslit. Végül a tejfölt keverd össze a liszttel, rakj hozzá egy merőkanállal a főzőléből, és csorgasd a levesbe. Főzd össze pár perc alatt. Tálalás előtt még petrezselyemmel is megszórhatod.
A frankfurti leves már-már klasszikusnak számít, az egyik legjobb kelkáposztás étel. Több változatban is főzheted, ha krumplit, esetleg répát is teszel bele, még laktatóbb lesz. Legjellemzőbb fűszere a kömény és a fokhagyma. A siker titka, hogy jó minőségű virslivel készítsd. Erre is igaz, hogy minél többször melegíted, annál jobb lesz.
Hozzávalók:
👉 1 fej kelkáposzta
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 db közepes krumpli
👉 2 pár frankfurti virsli
👉 2 dl tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál zsír
👉 1 db leveskocka
👉 1 mokkáskanál őrölt kömény
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Készíts elő mindent, a kelkáposztát alaposan mosd meg, távolítsd el a torzsáját, és vékonyan szeld fel. A krumplit pucold meg, és kockázd fel, a vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát pedig pépesítsd.
Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát és a kelkáposztát. Kevergetve süsd addig, amíg a kelkáposzta összeesik. Szórd hozzá a pirospaprikát, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel. Tedd hozzá a krumplit, fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és morzsold hozzá a leveskockát.
Főzd körülbelül 15-20 percig, amíg minden megpuhul, majd add hozzá a felkarikázott virslit. Végül a tejfölt keverd össze a liszttel, rakj hozzá egy merőkanállal a főzőléből, és csorgasd a levesbe. Főzd össze pár perc alatt. Tálalás előtt még petrezselyemmel is megszórhatod.
0 Megjegyzések