Hirdessen itt

Isteni házi gnocchi fűszeres házi paradicsommártással, ahogy az olaszok készítik


Bár gnocchit készen is vásárolhatsz, ha van egy kis időd, érdemes házilag összeállítanod a kis krumplinudlikat. Tálald fűszeres paradicsommártással!


A házi készítésű gnocchi össze sem hasonlítható a boltival: nem nehéz, nem rágós, hanem lágy, a hozzá kínált szószt pedig kellemesen magába szívja. Az elkészítése nem is bonyolult, csak arra vigyázz, hogy a főtt krumplihoz fokozatosan adagold a lisztet, mert minden fajta más mennyiséget vesz fel.

Hozzávalók:

A gnocchihoz
👉 50 dkg krumpli
👉 10 dkg liszt
👉 1 db tojás
👉 só

A paradicsommártáshoz
👉 40 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 3 teáskanál olívaolaj
👉 2 evőkanál friss bazsalikom
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, sós vízben főzd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha már puha, szűrd le, még melegen törd össze krumplinyomóval, és hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a paradicsommártást. A konzervparadicsomot, a felvágott fokhagymagerezdeket, a friss bazsalikomlevelet, az olajat, a sót és a borsot öntsd turmixgépbe, és pürésítsd össze, majd tedd egy lábosba, és főzd 10-15 percig.

Üsd a már kihűlt krumplihoz a tojást, és kanalanként szórd hozzá a lisztet. Gyúrj belőle sima tésztát, majd adagonként sodorj belőle nagyjából két centi átmérőjű kígyókat, és ezeket vágd fel három-négy centi hosszú darabokra. A gnocchik felszínét villával formázd meg, és dobd őket lobogó, sós vízbe. Amint feljönnek a víz tetejére, szűrd is le. Öntsd a kifőtt krumplinudlikat a paradicsomszószhoz, forrald össze az egészet, és azonnal tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések