A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házias kelkáposztafőzelék krumplival: sokkal jobb a menzás változatnál


A kelkáposztafőzelék is lehet nagyon finom, a siker egyik titka, hogy rakj bele valamilyen füstölt húst.


A kelkáposztáról sokaknak az iskolai menza jut az eszébe, ahol valaki vagy nagyon megszerette, vagy elment tőle a kedve egy életre. Pedig otthon nagyon finoman elkészítheted, ráadásul viszonylag gyorsan le is tudod az ebéd- vagy vacsorakészítést. A főzelék egyik fő főszere a fokhagyma, de a kömény és a majoránna is jó ízt ad neki. Főtt, füstölt hússal vagy kolbásszal lesz igazán ízletes.

Hozzávalók:

👉 1 kg kelkáposzta
👉 40 dkg krumpli
👉 1 db vöröshagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál köménymag
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 3 evőkanál olaj
👉 2 evőkanál liszt
👉 majoranna
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A kelkáposztát vágd ketté, távolítsd el a torzsáját, és szeld csíkokra. Alaposan mosd meg, és öntsd fel valamivel több hideg vízzel, mint amennyi ellepi. Tedd hozzá a kolbászt, és ízesítsd sóval, borssal, majoránnával és köménymaggal. Mikor félig puha, tedd bele a megmosott, kockákra vágott krumplit, és fedő alatt főzz mindent puhára.

A rántáshoz az olajat keverd el a liszttel, majd amikor színesedni kezd, tedd bele a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Mehet bele a pirospaprika, majd öntsd fel hideg vízzel. Csorgasd a forrásban lévő főzelékbe, és rottyantsd össze pár perc alatt, majd várd meg, míg besűrűsödik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések