A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi paradicsomos focaccia olasz recept szerint: így süthetsz otthon lepénykenyeret


A híres olasz lepénykenyeret, a focacciát otthon is könnyen elkészítheted, és tetszésed szerint ízesítheted, például feldobhatod paradicsommal.


A mediterrán hangulatú focacciához jól megy a friss és az aszalt paradicsom, és a különböző friss zöldfűszerek is. Fogyaszthatod ebédre egy tartalmas leves után második fogásnak, vagy önmagában uzsonnára, de akár egy salátát is különlegessé tehetsz vele.

Hozzávalók:

👉 35 dkg liszt
👉 20 dkg koktélparadicsom
👉 5 dkg aszalt paradicsom
👉 2.5 dl víz
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis tasak porélesztő
👉 1 evőkanál friss rozmaring
👉 1 evőkanál friss oregánó
👉 0.5 teáskanál só
👉 0.5 teáskanál cukor
👉 kevés olívaolaj

Elkészítés:

Az élesztőt szórd fél teáskanál cukorral elkevert langyos vízbe, és 10 perc alatt futtasd fel, azaz vár meg, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet szitáld át, keverd össze a sóval és a lereszelt fokhagymával. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, gyúrj belőle sima tésztát, keverd hozzá a felaprított aszalt paradicsomot, majd takard le, és egy óra alatt keleszd a duplájára.
 
Amíg a tészta kel, aprítsd fel a fűszernövényeket, és vágd ketté a koktélparadicsomokat. A már megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap alakúra, és helyezd egy tepsibe. Egyenként nyomd a tetejébe a paradicsomszeleteket, kend meg olívaolajjal, szórd meg a zöldfűszerekkel, majd újra takard le, és így keleszd további fél órát. Előmelegített sütőben, 220 fokon süsd fél órát, amíg aranybarna lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések