A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi bodzás joghurtfagyi, amihez gép sem kell: csábítóan lágy és krémes


Ha tettél már el idén házi bodzaszörpöt, akkor ezt a fagyit villámgyorsan összeállíthatod.


A bodza tökéletes limonádéba, sütibe, sőt házi készítésű fagyiba is. Gép nélkül is érdemes elkészíteni a jeges nyalánkságot, mert a tejszínnek és a joghurtnak köszönhetően finom lágy, krémes lesz. A cukrot akár mézzel is helyettesítheted. Ha nem formába, hanem tálkába öntöd, érdemes időnként átkeverni.

Hozzávalók:

👉 3 dl görög joghurt
👉 2 dl habtejszín
👉 1.5 dl bodzaszörp
👉 1 db citrom
👉 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

A joghurtot kanalazd egy turmixgépbe, öntsd hozzá a bodzaszörpöt, a citrom frissen facsart levét és a cukrot, majd dolgozd össze. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a joghurtos alaphoz. Végül keverd hozzá a citrom reszelt héját is.

A masszát töltsd zárható tálba, vagy különféle fagyiformába. Tedd a fagyasztóba, és hagyd ott néhány órát. Tálaláskor feldobhatod citromfűvel, ostyákkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések