Hirdessen itt

Halálra gázolt egy embert Szolnokon, vádat emeltek ellene


A sértett a közúti jelzőtáblával is jelzett gyalogosátkelőhelyen kívánt átkelni.


A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 70 éves férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2020. november 29-én az esti órákban, Szolnok lakott területén, a 4625. számú úton, Tószeg irányából a Piroskai út felé haladt személyautójával, amikor egy férfi az utat keresztező, a városközpont felől érkező autóbuszok megállójához közeli, közúti jelzőtáblával is jelzett gyalogosátkelőhelyen kívánt átkelni.

A sofőr még 145 méter távolságra volt a gyalogosátkelőhelytől, amikor a sértett lelépett az úttestre. A gépkocsivezető azonban, figyelmetlensége miatt, csak az utolsó pillanatban vette észre a zebrán szabályosan átkelni igyekvő sértettet. Ennek következtében autója bal első részével, 50-60 kilométer/órás sebességgel elütötte a gyalogost, aki a jármű motorháztetőjének és az első szélvédőjének csapódott, majd az ütközés helyétől nagyjából 15 méter távolságra az úttestre zuhant.

A sértett kórházba szállítását követően, másnap hajnalban, a balesetben elszenvedett sérülései miatt életét vesztette.

Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság fogházban végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki a vádlottal szemben, s tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések