A Pest megyei nyomozók két napon belül elfogták a férfit.


Az áldozat lánya 2021. május 30-án 19 óra 37 perckor tett bejelentést a rendőrségre, hogy édesapját monori otthonában holtan találta. A nő belépve a házba nagy mennyiségű vért talált az ingatlanban, majd a véres nyomokat követve találta meg édesapját a speizben. A bejelentő azt is elmondta a rendőröknek, hogy apja autóját nem találja a háznál, azt valaki elvihette - idézi fel az eseményeket a rendőrség weboldalán.   

A rendőri egységek rövid idő alatt, nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, és azonnal megkezdték az ügy felderítését. Néhány órán belül tudták kit keresnek, a 20 éves K. Róbert személyében. A férfit a létezhető összes címén, tartózkodási helyén többször ellenőrizték, de nem jártak sikerrel. Végül 2021. június 1-én hajnali 2 óra 20 perckor az 4. számú főúton elfogták majd előállították.

A férfi gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, panasszal nem élt. Elmondása szerint az áldozattal szóváltásba keveredett, elsőként a 73 éves férfi támadt rá, ő csak védekezésképpen szúrta meg - több alkalommal- egy snitzerrel. Állítása szerint annyira bepánikolt, hogy az öntudatlan állapotban lévő áldozatot a speizbe rejtette, magához vette a kocsikulcsot és az áldozat gépkocsijával menekült el a helyszínről.

Vele szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya különös kegyetlenséggel, és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.