Hirdessen itt

30 fok közeli meleg is lehet a hétvégén


Némi eső megzavarhatja a nyári időjárást, de a napsütés lesz a jellemző.


Néhol akár 30 fok közeli meleg is lehet a hétvégén. Sok napsütés is lesz, de - kezdetben néhol, majd többfelé – záporokra, zivatarokra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken napos idő lesz, de délután átmenetileg felhősebb lehet az ég. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de elvétve előfordulhat jelentéktelen futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8 és 13 Celsius-fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb is lehet. Napközben 24-27 fok várható.

Szombaton a fátyolfelhők, illetve a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre lehet számítani. Helyenként kialakulhat zápor, zivatar, valamivel nagyobb eséllyel a nyugati határvidéken, illetve az északi, északkeleti megyékben. A Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül szél, emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimumhőmérséklet 8-15, a maximumhőmérséklet 23-28 fok között alakul.

Vasárnap az előző napokhoz képest kevesebb, általában csak néhány órás napsütésre van kilátás, sőt tartósabban felhős körzetek is lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 10-17 fokról, délutánra 22-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések