A csirkemell főzés során magába szívja a tejszínt, így a hús puha és omlós lesz.
Villámgyorsan letudhatod az ebédkészítést, ha a fokhagymás-tejszínes csirkemell mellett döntesz. Zsírosabb tejszínnel még finomabb lesz a végeredmény. A tejszínes szószhoz bármilyen zöldfűszer illik, petrezselyemmel, bazsalikommal is isteni.
Hozzávalók:
👉 70 dkg filézett csirkemell
👉 5 dkg sajt
👉 1 fej vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 3 dkg vaj
👉 4 dl tejszín
👉 1 késhegynyi szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet tisztítsd meg, és vágd kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra. A vajat olvaszd meg, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a húst, sózd, borsozd ízlés szerint. Kevergesd fehéredésig, majd süsd puhára.
Öntsd hozzá a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, a reszelt sajttal elkevert tejszínt. Főzd össze pár perc alatt, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Rögtön tálalhatod is.
0 Megjegyzések