A parmezános bundában sült csirkemell nem szívja magát tele olajjal, így kevésbé nehezíti el a gyomrot.
A klasszikus rántott hús helyett legyen legközelebb parmezános bundában sült csirkemell az ebéd! A különleges panír mellett a fokhagyma is sokat dob a húson. Nagy előnye még, hogy kevés olaj kell hozzá. Kínáld a húst friss, harsogó salátával.
Hozzávalók:
👉 50 dkg csirkemell
👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg zsemlemorzsa
👉 10 dkg parmezán
👉 3 db tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál olaj
👉 só
Elkészítés:
A csirkemellet tisztítsd meg, majd törölgesd szárazra. Vágd vékony szeletekre, kend be zúzott fokhagymával, és szórd meg sóval.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. Az egyik edénybe tedd a lisztet, a másikba a felvert tojást, a harmadikba pedig a parmezánnal elkevert zsemlemorzsát.
Forgasd meg mindegyikben a hússzeleteket, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Süsd oldalanként 20-20 percig, majd amikor a hús puha, a bunda piros, vedd ki a sütőből.
0 Megjegyzések