Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Epres-tejszínes süti leveles tésztából: 30 perc, és kész


Ha gyors édességre vágysz, a leveles tésztás, tejszínes, epres sütemény telitalálat.


Ezt az epres leveles sütit a szezonban biztos, hogy többször el fogod készíteni. Nem nagy kihívás, az élmény viszont fantasztikus! Fontos, hogy a tejszínes krémet csak akkor tedd a tésztára, amikor tálalod, különben a lapok eláznak.

Hozzávalók 12 szelethez:

👉 2 csomag leveles tészta
👉 50 dkg eper
👉 25 dkg krémsajt
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 8 dkg porcukor
👉 3 dl habtejszín
👉 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

Ha szükséges, a két csomag leveles tésztát nyújtsd ki, majd oszd hat-hat egyforma téglalapra. A szélektől körülbelül egy-másfél centire vágd be éles késsel. Vigyázz, hogy ne vágd át teljesen a tésztát. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és több helyen szurkáld meg, hogy ne púposodjon fel.

Told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 15-20 percig. Amikor szép aranybarna, vedd ki, majd várd meg, míg kihűl. A krémhez a tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a krémsajtot. Kanalazd a sütire, majd rakj a tetejére a megmosott, megtisztított, kisebb darabokra vágott eperszemeket. Díszítheted mentával vagy citromfűvel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések