Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Cukkini ropogós, sajtos bundában: tepsiben és olajban is megsütheted


Az extra, sajtos bundában ropogósra sült cukkini önálló fogásként is megállja a helyét! Elkészíteni igazán egyszerű, ne hagyd ki!


A cukkini igazi szuperzöldség, amit évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetsz. Jó ötlet akkor, ha gyors köretet, különleges előételt vagy könnyű, húsmentes vacsorát kínálnál. A bundát a parmezán mellett a különféle fűszerek teszik izgalmassá. A zsenge cukkinit meghámozni sem kell. Kedvenc szószoddal, mártogatósoddal kínáld.

Hozzávalók:

👉 1 db cukkini
👉 5 evőkanál zsemlemorzsa
👉 3 evőkanál liszt
👉 3 evőkanál reszelt parmezán
👉 2 db tojás
👉 0.5 teáskanál fokhagymapor
👉 bors
👉 só
👉 petrezselyem
👉 olaj

Elkészítés:

A cukkini végeit vágd le, szeld hasábokra, mosd meg, és törölgesd szárazra. Egy tányérra szórj lisztet, egy közepes tálban verd fel villával a tojásokat. A harmadik edénybe rakd a zsemlemorzsát, keverd hozzá a parmezán sajtot, a fokhagymaport, a sót és a borsot.

Forgasd meg a cukkinihasábokat először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Figyelj, hogy mindenhova jusson panír.

Rendezd a cukkinit sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Közben forgasd át a cukkinidarabokat, hogy egyformán piruljanak. A zöldségeket bő, forró olajban, közepes lángon is megsütheted. Tálaláskor aprított petrezselyemmel is megszórhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések