Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ragacsos csirkeszárnyak a sütőből: egyszerre édes és fűszeres


A paradicsomos-mézes páctól fenséges lesz a ragacsos csirkeszárny, ami akkor tökéletes, ha kívül ropogós, belül omlós.


Egy jól megválasztott pác fejedelmivé teszi a csirkeszárnyat. Érdemes a húst a ragacsos, fűszeres keverékben minél tovább pihentetni. Többször ellenőrizd, mert könnyen megég sütés közben! Köretnek főtt vagy sült krumpli, rizs is jól megy hozzá bármilyen formában, és mártogatóssal is kínálhatod.

Hozzávalók:

👉 1 kg csirkeszárny
👉 2 evőkanál ketchup
👉 2 evőkanál méz
👉 1 mokkáskanál őrölt bors
👉 só
👉 chili

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeit távolítsd el, és szórd meg sóval. A forgónál akár ketté is vághatod. A mézet keverd össze a ketchuppal, a borssal és ízlés szerinti chilivel. Ebbe forgasd bele a szárnyakat, és lefedve tedd a hűtőbe legalább egy órára.

A húst rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, fóliázd le, és előmelegített sütőben süsd meg 45-50 perc alatt. Akkor jó, ha a hús megpuhul, majd vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra, ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések