A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csípős, omlós csirkeszárnyak sok fokhagymával: grillen és tepsiben is megsütheted


A fokhagymás, csípős csirkeszárnyak hamar elkészülnek, így grillen vagy sütőben sütve is villámgyorsan a tányérodra varázsolhatod őket.


Bár kapni készen is csirkeszárny-fűszerkeveréket, nagyon kevés munkával otthon is összeállíthatod a csípős masszát. Kend be vele a húsokat, és néhány órát ebben a pácban pihentesd őket. Fogyasztáskor ne ragaszkodj a késhez és a villához: a csirkeszárny úgy az igazi, ha kézbe veszed, és az utolsó falatig leszopogatod a csontról.

Hozzávalók:

👉 1 kg csirkeszárny
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1.5 teáskanál só
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 teáskanál fehérbors
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál cayenne-bors

Elkészítés:

Egy kis tálban keverd össze a sót, a fehérborsot, a pirospaprikát és a Cayenne-borsot. Egy másik tálban vegyítsd el az olívaolajat a citromlével és a zúzott fokhagymával, add hozzá a fűszerkeveréket, alaposan keverd össze, majd ezzel a masszával kend meg a húsok minden oldalát. Néhány órát lefedve pihentesd őket a hűtőben.

Ha a pácolódási idő letelt, a szárnyakat vagy fektesd egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 220 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süsd ropogósra, vagy helyezd grillrácsra, és időnként megforgatva süsd készre őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések