A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconös, sült krumplirózsa: ropogós és nagyon finom


Csavarj egyet rajta: az étvágygerjesztő, baconbe tekert krumplirózsa kiváló köretnek vagy akár önálló fogásnak is.


A krumplirózsa bármilyen egyszerű főételt ünnepivé varázsol. Nincs szükség sem kézügyességre, sem tapasztalatra, mégis káprázatos lesz. Tovább turbózhatod kevés reszelt sajttal. Mivel muffinsütőben sütöd, nem fog tocsogni az olajban.

Hozzávalók 8 szelethez:

👉 8 szelet bacon
👉 8 db nagy krumpli
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 vaj
👉 zöldfűszer

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg jó alaposan, majd vágd nagyon vékony szeletekre éles késsel vagy zöldséggyaluval. A bacont terítsd ki, és pakold rá a krumpliszeleteket úgy, hogy azok fedjék egymást, és túllógjanak a szalonnán. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, a kedvenc zöldfűszereddel, és kend meg vele a krumplit.

Óvatosan tekerd fel, hogy rózsa alakot kapj. Ha szükséges, igazgasd meg. Vajazd ki a muffinsütőt, és rakd bele a baconös krumplit. Előmelegített sütőben, 220 fokon süsd 30 perc alatt szép pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések