Hirdessen itt

Amerikai katonák lerohantak egy bulgáriai üzemet tévedésből


Az Egyesült Államok bulgáriai nagykövetsége elnézést kért az incidensért, a cég tulajdonosa perelni fog.


Amerikai különleges erőkből álló csapat tévedésből rárontott egy olívaolajgyárra a Swift Response NATO-gyakorlaton, amelyet Bulgáriában tartottak.

Az Egyesült Államok bulgáriai nagykövetsége szerint a 173. légideszant dandárhoz tartozó amerikai katonák a dél-közép-bulgáriai Cheshnegirovo repülőtér elfoglalását és annak biztosítását szimulálták, amikor a hét rohampuskával felfegyverzett desszantos eltévedt és rárontott a gyárra. Az eset idején jelen lévő összes dolgozó nyugodt maradt a katonák jelenlétében.

A manőver részeként a katonák felfejlődve megtisztították az épületet, és egy gyárban létesítettek állást, amely szerintük a repülőtér része volt. Csakhogy tévedtek. Dilyana Gaytandzhieva – az ügyről beszámoló bolgár újságírónő – szerint az olívaolajgyár tulajdonosa pert indított az esetet követően.

A gyakorlat, amelynek során az incidens bekövetkezett, a Swift Response 21, egyike azoknak a gyakorlatoknak, amelyeket az amerikai hadsereg Európa szerte folytat a széleskörű Defender Europe hadgyakorlat-sorozat részeként. A Swift Response 21 Romániában, Észtországban és Bulgáriában tíz különböző nemzet részével zajlott, több mint 7000 ejtőernyős katonát mozgatott meg - írja a Mandiner.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések