Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb kapros-túrós lepény, ahogy falun készítik


Gyermekkorod óta nem ettél igazán jó kapros-túrós lepényt? Akkor ezt a receptet ki kell próbálnod!


A friss kapor rengeteget dob az amúgy is nagyon finom, édes túrós lepényen. Ezzel a békebeli sütivel elfeledett ízeket idézhetsz fel. Akkor tényleg verhetetlen, ha a túró is házi. Litvay Ilona receptje generációról generációra száll.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához
👉 25 dkg liszt
👉 2 dl tej
👉 2,5 dkg élesztő
👉 2 tojássárgája
👉 1 kávéskanál cukor
👉 só

Töltelékhez
👉 50 dkg túró
👉 10 dkg cukor
👉 1 csokor kapor

Tetejére
👉 1 tojássárgája

Elkészítés:

Morzsold langyos, cukros tejbe az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg felfut, tehát a térfogata jócskán megnő. Add hozzá a lisztet, a tojássárgát, a sót, és dagaszd meg. Ha a tészta könnyen lejön a kezedről és szép fényes, takard le ruhával, és keleszd meg körülbelül egy óra alatt. Gyorsabban végzel persze mindennel, ha dagasztógépet használsz.

A töltelékhez a túrót, a cukrot és az apróra vágott kaprot keverd össze. Ha a tészta duplájára nő, lisztezett felületen nyújtsd ki, és kend rá vastagon a tölteléket. Ha lazítani szeretnéd a túrót, tejföllel megteheted. A tetejét kend meg a felvert tojássárgával. Told előmelegített sütőbe, és 200 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd szép pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések