A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb bolognai spagetti olasz recept szerint - A szósz ettől lesz igazán finom


Ne kész bolti szószból készítsd a bolognai spagettit, a házi sokkal finomabb!


A világ talán egyik leghíresebb szósza a bolognai, és ha úgy készítenéd el, mint az olaszok, érdemes megfogadni a Bellozzo étterem tippjeit. Bár az étterem séfje szigorún őrzi a receptet, ami titkos, néhány tippet azért elárult nekünk. Például, hogy a bolognai mártásod egy kis fahéjtól finomabb és olaszosabb lesz. Nem baj, ha kicsit több só megy a tésztavízbe, ennek nagy része nem kerül be az ételbe, de a spagettid ízletesebb lesz tőle. Pár friss bazsalikomlevéllel többre mész, mint bármilyen száraz fűszerkeverékkel. Fogdd meg őket.

Hozzávalók 4 személyre:

👉 50 dkg tészta
👉 40 dkg darált marhahús
👉 15 dkg paradicsompüré
👉 10 dkg szalonna
👉 5 dkg zeller
👉 2 evőkanál olaj
👉 2 db vöröshagyma
👉 2 db fokhagyma
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 szál sárgarépa
👉 1 késhegynyi fahéj
👉 bazsalikom
👉 oregánó
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A szalonnát pirítsd meg, amíg zsírt enged, majd rajta az aprított vöröshagymát kezdd el dinsztelni. Ezután add hozzá az apróra vágott zöldségeket, kicsit később a darált húst, és jól keverd össze. Öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával, cukorral és fahéjjal.
 
Kis lángon rotyogtasd a szószt két órán keresztül. Időnként keverd meg, és önts alá kevés vizet, hogy ne égjen le. Közben főzd meg a tésztát bőséges mennyiségű, sós vízben, körülbelül hét perc alatt. Szűrd le, majd keverd össze a szósszal, és tálaláskor szórd meg sajttal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések