A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három hajdúhadházi férfivel szemben, aki három éjszaka leforgása alatt több, mint félmillió forint értékben loptak el kerékpárokat, és szerszámokat három szabolcsi településről.


A vádirat szerint a három hajdúhadházi férfi tavaly májusban megbeszélte, hogy Balkány melletti tanyákat keresnek fel, és az éj leple alatt, azokról könnyen eladható kerékpárokat és szerszámokat tulajdonítanak el, hogy azok értékesítésével készpénzhez jussanak. Egy éjszaka leforgása alatt 5 tanyás ingatlanba mentek be, és 6 kerékpárt, valamint többek között motoros fűrészt és fúrót loptak el a nyitva hagyott melléképületekből, vagy az ingatlan udvaráról.

Két héttel később geszterédi, majd rá egy hétre újfehértói ingatlanokat fosztogattak ugyanilyen módszerrel, és ezekről is elsősorban kerékpárokat hoztak el, amelyeket néhány ezer forintért adtak tovább.

Az ügyészség a férfiakat több rendbeli lopással vádolja, az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.