A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vörösboros gombakrémleves egyszerűen: sűrű és pikáns


A selymes gombakrémleveshez remekül megy a száraz vörösbor és az izgalmas fűszerek is feldobják.

 
Télen-nyáron finom, üdítő és laktató egy tál krémleves. Készítsd most el gombából, vörösborral ízesítve! Ha egy evőkanál rizzsel dúsítod, liszt nélkül is sűrű és selymes lesz. Legjobb, ha házi készítésű alapléből főzöd, ha ilyened nincs otthon, morzsolj bele a főzővizébe egy leveskockát.

Hozzávalók:

👉 50 dkg gomba
👉 8 dl alaplé
👉 5 dkg vaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 dl főzőtejszín
👉 1 dl száraz vörösbor
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 ág kakukkfű
👉 1 evőkanál rizs
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A gombát alaposan mosd meg, és aprítsd fel. A vöröshagymát kockázd fel, és olvasztott vajon párold üvegesre. Nyomd bele a fokhagymagerezdeket, együtt kevergesd egy-két percig, majd add hozzá a gombát. Sózd, borsozd, szórd meg felaprított kakukkfűvel, és fedő alatt párold félpuhára.

Ha már elég sok levet engedett, öntsd fel a vörösborral, és várd meg, amíg az alkohol elpárolog. Ekkor add hozzá az alaplevet és a rizst, és főzd lassú tűzön addig, amíg teljesen megpuhulnak. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd a levest, utána öntsd vissza a lábosba, tedd hozzá a tejszínt, és forrald össze az egészet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések