Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Villámgyors paradicsomos-spenótos gnocchi: a bacontől finom szaftos lesz


Az olaszok kedvenc krumplis gombóca, a gnocchi spenóttal és paradicsommal megkoronázva villámgyors vacsoraétel lehet.


A készen vásárolt gnocchiból változatosan és pillanatok alatt varázsolhatsz kiadós ennivalót az asztalra. Spenóttal és paradicsommal igazi tavaszi-nyári hangulatú fogás, amelyet a bacon tesz szaftossá és tartalmassá. A gnocchi elkészítésekor vigyázz, hogy a csomagoláson leírt módon tényleg csak egy-két percre tedd a főzővízbe, különben szétesik.

Hozzávalók:

👉 50 dkg gnocchi
👉 25 dkg friss spenót
👉 15 dkg bacon
👉 15 dkg koktélparadicsom
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A gnocchit dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd ki a csomagoláson jelzett módon, szűrd le és tedd félre.

A bacont kockázd fel, kevés olívaolajon süsd ropogósra, majd szűrőlapáttal szedd ki. Az átnyomott fokhagymagerezdeket futtasd meg a visszamaradt zsíros olajban, rakd rá az alaposan megmosott spenótleveleket, sózd, borsozd, és fedő alatt párold néhány percig, amíg összeesnek. A koktélparadicsomokat vágd félbe, dobd a spenóthoz, és kevergesd addig, amíg kicsit megpuhulnak, de még nem engednek levet. Keverd hozzájuk a kifőtt gnocchit és a sült baconkockákat, majd süsd össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések