A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tortilla, minden földi jóval megtöltve


Ha diétázunk, vagy gluténmentesen étkezünk, akkor sem kell lemondanunk a megszokott finomságokról, csak más alapanyagokból kell elkészítenünk. Ehhez példa a recept.


Hozzávalók 2 személyre:

A tortillához
👉 2 tojás
👉 2 kk. nyílgyökérliszt
👉 4-5 szál friss petrezselyemzöld
👉 8-10 szál snidling
👉 só
👉 csipet cayenne bors

A töltelékhez
👉 fél csirkemellfilé
👉 rukkola -és jégsaláta (összesen 1 maréknyi)
👉 néhány karika koktélparadicsom
👉 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
👉 só
👉 1 ek. kókuszolaj

A sütéshez
👉 1 kk. kókuszolaj

Elkészítés:

Először a tortillát készítjük el. Egy mélyebb tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a nyílgyökérlisztet, a sót, a borsot, a zöldfűszereket és az egészet elektromos habverővel habosra dolgozzuk.

A kókuszolajjal kikenünk egy öntöttvas serpenyőt, beleöntjük a masszát, és lassú tűzön addig sütjük, amíg a tortilla elválik a serpenyő szélétől. Egy lapos fakanállal átfordítjuk, és rögtön el is zárjuk a lángot. 2-3 percig még a serpenyőben hagyjuk, majd átcsúsztatjuk egy lapos tányérra.

Elkészítjük a csirkehúst.

A csirkemellfilét vastagságában kettévágjuk, kiklopfoljuk, majd vékonyabb csíkokra vágjuk. Egy tálkában összekeverjük sóval, és a fűszerkeverékkel, majd a kókuszzsíron készre pirítjuk.

Az elkészült tortillába beletöltjük a húst és a zöldségeket. A salátát a visszamarad pecsenyelével meglocsoljuk, tölcsér alakban feltekerjük, két fogpiszkálóval rögzítjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések