A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes, sajtos szószban sült húsgolyók: ha van otthon egy doboz darált hús


A darált sertés- és marhahús keverékéből készült, szaftos húsgombócok tejszínes, ízes szószban sütve fenségesek.


A húsgombócok tejszínes szószban sütve tökéletesek gyors hétköznapi ebédre vagy vacsorára, de hétvégén és ünnepeken sem fogsz mellé a tartalmas egytálétellel. Talán a darált sertés- és marhahús kombinációjából lesz legfinomabb a végeredmény, de pulykából vagy csirkéből is készítheted. A szószt a gomba és a sajt izgalmasabbá teszi.

Hozzávalók:

A húsgombóchoz
👉 50 dkg darált hús
👉 1 db tojás
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 liszt a forgatáshoz

A szószhoz
👉 20 dkg gomba
👉 5 dkg sajt
👉 3 dkg vaj
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 dl tejszín
👉 1 bögre húsleves
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a darált húst, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, a sót és a borsot. Dolgozd össze, majd a masszából készíts kisebb gombócokat. Forgasd meg mindegyiket kevés lisztben.

Egy lábosban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a lisztet. Kis lángon kevergesd egy percig, majd öntsd hozzá a húslevest, a sóval, borssal elkevert tejszínt, szórd hozzá a reszelt sajtot, és főzd öt percig. Amikor sűrű, húzd le a tűzről. A húsgombócokat rakd egy tepsibe vagy tűzálló tálba, tedd hozzá a kevés olajon átfuttatott gombát is, és öntsd le a tejszínes szósszal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 25-30 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések