A tojásos galuska méltó vetélytársa a kiadós, ízletes spenótos nokedli. Főleg sok sajttal tálalva.
Itt a spenót szezonja, miért ne turbóznád fel vele a galuskát? A dél-tiroli kedvenc sajtmártással megbolondítva igazán ínycsiklandó. Ha nem diétázol, rakj hozzá pirított szalonnát.
Hozzávalók 4 személyre:
👉 40 dkg liszt
👉 30 dkg spenót
👉 2 db tojás
👉 2.5 dl víz
👉 2 evőkanál olaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 késhegynyi szódabikarbóna
👉 só
👉 15 dkg sajt
👉 2.5 dl tejszín
👉 4 dkg vaj
👉 1 db póréhagyma
👉 1 dl fehérbor
👉 1 késhegynyi szerecsendió
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A friss spenótot mosd meg, dobd enyhén sós vízbe, szórj hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát, és főzd puhára. Szűrd le, nyomkodd ki, ha kicsit hűl, botmixerrel pürésítsd. A lisztet szitáld egy tálba, üsd bele a tojást, add hozzá a spenótpürét, a sót, a zúzott fokhagymát, és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapj.
Dolgozd össze a masszát, majd szaggasd a nokedliket lobogó, sós vízbe. Ha feljönnek a víz tetejére, főzd még egy percig, majd szűrd le, öntsd egy tálba, locsold meg kevés olajjal. Forgasd össze, hogy ne tapadjanak egymáshoz a galuskák.
A sajtszószhoz olvaszd fel a vajat egy kisebb lábosban, és szórd hozzá az apróra vágott hagymát. Öntsd fel előbb a borral, majd egy-két perccel később a tejszínnel. Add hozzá a reszelt sajtot, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Kevergetve forrald össze egy-két perc alatt. Amikor a sajt felolvad, húzd le a tűzről, és öntsd a nokedlire.
0 Megjegyzések