A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sokak kedvence, de pontosan mi a jó klubszendvics titka? Eláruljuk


A klubszendvics sokak kedvence, nem véletlenül, mivel egy igazi, laktató fogásról van szó.


A klubszendviccsel még a szállodai munkája során találkozott Bokor Péter is, a székesfehérvári M7 Bistro konyhafőnöke. Péter szerint a jó klubszendvics titka a sorrend és az időzítés.

Vágódeszkára helyezünk két paradicsomkarikát, négy szelet kígyóuborkát, valamint vékony csíkokra szeletelt jégsalátát egy kanál majonézzel összekeverve. Felütünk egy csészébe egy tojást. A serpenyőben ropogósra sütünk két szelet bacont. Ha elkészült, akkor félrerakjuk, a zsírján pedig megsütjük a vékony szelet csirkemellet. Ezt követően a visszamaradt zsiradékban, nagy lángon, kb. 30 másodperc alatt elkészítjük a tojáslepényt is. A tojás készítésével párhuzamosan grillen vagy kenyérpirítóban megpirítunk 3 szelet toast kenyeret.

Akkor lesz tökéletes a klubszendvics, ha a toastot a legutolsó pillanatban pirítjuk meg -teszi hozzá Bokor Péter. - Ha mindennel elkészültünk, akkor már csak az összeállítás van hátra: alulra kerül az egyik toast kenyér, majd a további sorrend a következő: jégsaláta, csirkemell, tojáslepény, toast kenyér, jégsaláta, uborkakarikák, paradicsomkarikák, bacon és a tetejére még egy toast kenyér.

A két sarok közelében beszúrhatunk egy-egy nagyobb méretű fogvájót - ez segít abban, hogy evés közben se essen szét -, majd az egészet kettévágjuk, hogy két háromszög alakú szendvicset kapjunk. A fogvájók tetejére díszítésként olajbogyót tűzhetünk. A klubszendvics önmagában is laktató étel, de ha köretet is szeretnénk hozzá, akkor frissen sütött hasábburgonyát vagy fűszeres burgonyát tálaljunk mellé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések