Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Roppanósra sült, fetás, paradicsomos spárga: a tepsiben sülnek össze a csodás ízek


Az aszalt paradicsom és a feta sajt íze csodásan harmonizál egymással. Különösen finom lesz a végeredmény, ha a sült spárgát bolondítod meg velük.


A roppanósra sült spárga a tavasz egyik legfinomabb szezonális élelmiszere, amely számtalan különböző variációban hódít. A legegyszerűbb és talán a legfinomabb, ha megsütöd. Feta sajttal és aszalt paradicsommal megkoronázva igazán fenséges vacsora készíthető belőle. Ráadásul a kalóriát sem kell számolgatnod.

Hozzávalók:

👉 50 dkg spárga
👉 10 dkg feta sajt
👉 8 szem aszalt paradicsom
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 db citrom leve és reszelt héja
👉 1 kávéskanál őrölt koriander
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A spárgákat mosd meg, a fás végüket vágd le, és helyezd őket egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe. Az aszalt paradicsomokat és a feta sajtot szeleteld fel, és dobd a spárgák közé.

Az olívaolajat egy kisebb tálban keverd össze a sóval, a frissen őrölt borssal, a citrom héjával és levével, valamint az őrölt korianderrel, majd öntsd vele nyakon a paradicsomos spárgát. Told a tepsit a sütőbe, és süsd 10-15 percig, amíg a spárga roppanós lesz, a sajt pedig kicsit megolvad.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések