Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogósra sült tepsis krumpli mustáros szósszal: egyszerű, ínyenc köret


A krumplit az egyszerű ízesítők fenségessé teszik. Tovább színesítheted a köretet lila burgonyával.


A krumplis köretek egyik legjobbja ez a fűszeres, öntettel megbolondított változat. Újkrumpliból is bátran készítheted. A mustár és a kapor is sokat dob rajta. Ha még izgalmasabbá tennéd, lila burgonyát is rakhatsz a tepsibe. Az íze olyan, mint a többi krumplié, a vitamin- és ásványianyag-tartalma viszont jóval magasabb.

Hozzávalók:

👉 1 kg krumpli
👉 2 evőkanál mustár
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 3 szál kapor
👉 1 teáskanál citromlé
👉 2 dl joghurt
👉 2 evőkanál majonéz
👉 só
👉 bors
👉 citromkarika (opcionális)

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, a héjukat dörzsöld meg. Nem szükséges megpucolni. Nagyságuktól függően vágd kettő-négy részre, és rendezd tepsibe vagy tűzálló tálba. Sózd és borsozd ízlés szerint.

Keverd össze az olajat, a mustárt, egy gerezd zúzott fokhagymát, a citrom levét, öntsd a krumplira, és forgasd össze. Tehetsz még a tepsibe citromkarikákat is. Told forró sütőbe, és süsd meg 190 fokon körülbelül 40 perc alatt. A krumpli akkor jó, ha puha, és kicsit megpirul.

Közben keverd össze a tejfölt a mustárral, a maradék fokhagymával, ízesítsd sóval, borssal, és borítsd le vele a sült krumplit, majd szórd meg kaporral. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések