A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rekordmértékben nőtt a feldolgozóipari teljesítmény áprilisban az Egyesült Államokban


Áprilisban 14 éve, a felmérések kezdete óta a legnagyobb lendülettel nőtt a feldolgozóipar teljesítménye az Egyesült Államokban a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) végleges eredménye alapján.

Áprilisban a márciusi 59,1 pontról 60,5 pontra, a valaha elért legmagasabb értékre emelkedett a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index az Egyesült Államokban.

A BMI előzetes értéke egy kissé magasabb volt, 60,6 pont. Az áprilisban elért végleges érték a valaha legmagasabb, amit a felmérések 2007 májusi kezdete óta a Markit regisztrált.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedési ütemét, 50 pont alatt értéke pedig csökkenésének a mértékét számszerűsíti.

A BMI áprilisi növekedéséhez elsősorban a termelési érték növekedése járult hozzá, valamint az új megrendeléseké, amelyek 2010 áprilisa óta nem emelkedtek olyan nagy mértékben, mint most. A beszállítói láncban azonban példa nélküli fennakadások következtek be áprilisban, ami viszont sokkal inkább a javuló működési kondíciók egyik tünete, semmint a romló feltételeké. Mindenesetre a beszállítói lánc fennakadása rontott valamelyest az üzleti bizalmi indexen. A nyersanyagárak növekedése pedig a beszerzési költségeknek 2008 júliusa óta a legmagasabb emelkedését idézte elő, ami viszont a termékárak emelkedéséhez fog vezetni.

https://www.markiteconomics.com/Public/Home/PressRelease/81917888e2564d4bad0bb3b1c7ae992f

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések