A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öt oregoni megye is megszavazta, hogy inkább Idahóhoz szeretnének tartozni


Öt oregoni megye megszavazta, hogy fontolóra vegyék területük átsorolását Idahóhoz, mivel úgy gondolják, hogy egy jobboldali politikai környezetben jobban otthon éreznék magukat.


Baker, Grant, Lake, Malheur és Sherman megyék kedden megszavazták, hogy egy új állam részévé váljanak.

Egy helyi csoport, a Move Oregon's Border for a Greater Idaho, azt reméli, hogy főként keleti és déli megyéket, valamint Kalifornia néhány északi megyéjét sorolják át Idahóba.

"Ezek a választások azt bizonyítják, hogy Oregon egyes térségei el akarják hagyni Oregont" - mondta Mike McCarter a petíció egyik benyújtója. Hozzátette: "Ha Oregon valóban hisz az olyan liberális értékekben, mint az önrendelkezés, a törvényhozás nem fogja akaratunk ellenére fogva tartani megyéinket."

Ha ez a lépés előrehaladna, Oregon 36 megyéjéből 22-t Idahóba sorolnának, de a koronavírus-járvány következtében az elmúlt évben megakadályozták az erőfeszítéseket, és a mozgalom még mindig csatában áll.

Ahhoz, hogy ez sikerüljön mindkét állam törvényhozóin és az Egyesült Államok Kongresszusán keresztül kell jóváhagyatni a döntést - írja a The Independent.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések