Hirdessen itt

Jeles naphoz kötik: ekkor nyit újra a Hadtörténeti Múzeum


Pénteken, a magyar honvédelem napján nyit újra a Hadtörténeti Múzeum, amelynek Fegyvertörténeti Látványraktára június 1-jéig ingyenesen, egyénileg is megtekinthető lesz.


A magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként 1849. május 21-én a honvédsereg három hetes ostrom után visszafoglalta Buda várát. Ennek emlékére 1992 óta május 21-én ünneplik a magyar honvédelem napját.

Ezen a napon nyit újra a koronavírus-járvány miatt kényszerű zárva tartást követően a Hadtörténeti Múzeum, amely a pünkösdi hétvégén is várja a látogatókat - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Mint közölték múzeum tárlatai mellett június 1-jéig az - egyébként csak külön belépőjeggyel és vezetéssel látogatható - Fegyvertörténeti Látványraktár ingyenesen, egyénileg is megtekinthető lesz.

A múzeumba történő belépés feltétele a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a védettségi igazolvány felmutatása, valamint a szájat és az orrot eltakaró maszk használata; az épületbe egyszerre beengedhető látogatók létszáma 150 fő.

A Hadtörténelmi Levéltár kutatóterme, a Hadtörténeti Könyvtár és a Hadtörténelmi Térképtár június 1-jén nyitnak újra, látogatásuk feltételeiről a linken tájékozódhatnak az érdeklődők.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések