A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási csalás: közel 650 millió forint áfát nyúlt le ez a dél-dunántúli bűnszervezet


Több százmillió forint áfát nyúlt le egy dél-dunántúli bűnszervezet.


Európai uniós és hazai cégekből felépített hálózaton keresztül csaltak el közel 650 millió forint áfát. A dél-dunántúli bűnszervezet vezetőit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal napokban vette őrizetbe. Az akció során lefoglaltak 32 gépjárművet, 14 ingatlant, céges tárgyi eszközöket és 52 millió forint céges számlapénzt.

A cég vezetői körhintacsalásba kezdtek a vádirat szerint, vagyis a fizetendő áfát egy többszintű, valós tevékenység nélküli számlázási láncolaton keresztül csökkentették. A hálózatot kiegészítették uniós, szlovák, osztrák továbbszámlázó cégekkel.

„Az általunk kihallgatott gyanúsítottak között voltak a láncolat alsó szintjéről, az alsó bukó cégek ügyvezetői, az úgynevezett strómanok, de egészen legfelső szintig a haszonhúzó is” – mondta a NAV Baranya Megyei Bűnügyi Igazgatóságának szóvivője, Kuperczkó Adrienn.

Az ATV híradójának értesülése szerint a szervezet egyik cége végzi Komló legnagyobb beruházásait.

Az ellenzék aggódik amiatt, hogy az alvállalkozókat ki tudják e fizetni, és hogy az építkezések folytatódhatnak-e. A televízió megkereste a komlói polgármestert is, aki csak annyit közölt, hogy az építkezések továbbra is ugyanolyan ütemben folynak, mint korábban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések