A negyedik napot rendezték a Duna Arénában, az úszó Európa-bajnokságon. A délelőtti program mindegyikén szerepelt magyar versenyző, négyüknek, közte Milák Kristófnak is sikerült a továbbjutás. Este Cseh László és Kós Hubert, valamint Hosszú Katinka és Kapás Boglárka döntőzik majd.

A férfi 200 méter gyors előfutamaival kezdődött a csütörtöki program. Milák Kristóffal és Zombori Gáborral. Betegség miatt Holló Balázs és Németh Nándor is visszalépett. Milák, érthető módon, nem úszta ki magát, hiszen vár még rá egy feladat ezen a délelőttön. Végül 1:47.27-es idővel, negyedikként jutott a középdöntőbe, Zobori Gábor a 25. helyen fejezte be.

Női 200 méter mellen Halmai Petra nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy 2:27.20-as idővel, a 15. helyen jutott tovább, ez sajnos Békési Eszternek és Kalmár Alíznak nem sikerült. 50 méter pillangón Milák Kristóf ismét rajthoz állt, de csak a 21. időt tudta megúszni. Nagyszerű hír viszont, hogy Szabó Szebasztián a legjobb időt úszta, ráadásul egy távon három tizedet vert rá a mezőnyre, 23.03-mal középdöntős.

Női 100 méter háton Burián Kata kiváló időt úszott, 1:00.46-tal csapott célba, csak öten úsztak egy percen belül Burián ideje a 10. legjobb volt, így középdöntős. Nem sikerült a döntőbe jutás a 4x100-as mix vegyesváltónak, a Bohus Richárd, Sztankovics Anna, Hatházi Dóra, Holoda Péter összetételű csapatunk csak a 18. helyen végzett 3:52.21-es idővel.