A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok: a szósztól lesz nagyon finom


A szaftos, krémes csirkecombok szerelmeseinek szinte kötelező ezt a mustáros-fokhagymás mártásban sült finomságot is kipróbálniuk.


A comb a csirke talán legfinomabb része: kellően omlósra, szaftosra süthető, és számtalan különböző módon elkészíthető. Nagyon jól megy hozzá, és még gazdagabbá teszi a tejföl és a mustár, ráadásul alig van vele munka: csak bekened a szósszal, a többit pedig rábízod a sütőre. Elkészítés előtt a befűszerezett csirkecombokat érdemes egy órát pihentetni a hűtőben, hogy az ízek átjárják a húst.

Hozzávalók:

👉 35 dkg tejföl
👉 8 db csirkealsócomb
👉 8 dkg vaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál sült csirke fűszersó
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 dl olívaolaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval, borssal és a fűszersóval, majd pihentesd hűtőben egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tejfölt keverd össze a mustárral, az olívaolajjal és az átnyomott fokhagymagerezdekkel. A vajat vedd ki a hűtőből, hogy megpuhuljon. Ha a pácolási idő lejárt, a combokat emeld át egy tűzálló tálba. Kend meg vajjal, a bőrük alá is tegyél egy-egy darabot, öntsd a tetejükre a tejfölös mártást, és alufóliával lefedve süsd körülbelül egy órát. A végén pár percre vedd le a fóliát, hogy a combok megpiruljanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések