A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Müller Cecília: feloldjuk a látogatási tilalmat a kórházakban


A hétfői naptól feloldják a kórházainkban a látogatási tilalmat – jelentette be Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.


Az országos tiszti főorvos ismertette a tájékoztatón a járványadatokat, miszerint csütörtökre 780 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 51 beteg. Kórházban 1836 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 212-en vannak lélegeztetőgépen.

Müller ma is elmondta, hogy a leghatásosabb és célzott fegyverünk a koronavírussal szemben az oltás. Eljutottunk arra a pontra, hogy aki regisztrál, azonnal tud időpontot foglalni. Ismertette, hogy a tegnap meghirdetett 199 ezer Pfizer-vakcina időpont felét ma délre már lefoglalták.
Hirdetés

A mai napon 64 800 Moderna-vakcina, holnap 55 200 AstraZeneca-oltóanyag érkezik Magyarországra. Az AstraZenecával a második körös oltásokat végzik majd - mondta, ezután pedig bejelentette, hogy hétfőtől újra látogathatóak a kórházi betegek.

Arra kért mindenkit, hogy csak egészséges ember látogasson betegeket a kórházban. Ahhoz, hogy látogathasson valaki az egészségügyi intézményben, védettségi igazolványt kell bemutatni További feltétel ezen kívül, hogy egy napon egy beteget csak egy fő látogathat meg, és maximum egy órát tölthetnek együtt - mondta el a részleteket a tisztifőorvos.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések