A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közeledik a negyedik hullám? Megugrott az új fertőzöttek száma Tajvanon


Minden eddiginél súlyosabb járványhelyzettel áll szemben Tajvan, úgy megugrott az új koronavírusos-fertőzéses esetek száma az országban. A fertőzést Caj Jing-ven köztársasági elnök rezidenciájának egyik munkatársa is elkapta, de az elnök tesztje negatív lett.


Tajvant hónapokon át példaként hozták fel a járvány elleni hatékony védekezésben, de az elmúlt két hétben 1572 új fertőzést regisztrálták, ami a betegek számának hirtelen megugrásáról tanúskodik. A fertőzöttek nagy része Tajpejből és a főváros tőszomszédságában lévő Új Tajpej városból való. A fővárosban csökkenőben van ugyan a pozitív tesztek száma, Új Tajpejben viszont a legsúlyosabb a járványhelyzet.

A központi járványügyi törzs (CECC) csütörtöki tájékoztatása szerint az elmúlt napon 267 új fertőzéses esetet regisztráltak, és már hatodik napja három számjegyű az új esetek száma. A 23,6 millió lakosú szigeten a járvány kezdete óta 2825 ember kapta el a koronavírust, közülük 1699-en az országon belül. Szerdán egy ember meghalt, így már tizenöt halálesetet hoznak összefüggésbe a koronavírussal.

Az orvosok, ápolók és más alkalmazottak megfertőződése legalább öt kórház számára jelent próbatételt Tajvanon. Az emberek hosszú sorokban várakoznak az intézmények előtt.

Caj Jing-ven köztársasági elnököt is letesztelték, miután az elnöki rezidencián a politikus kutyáinak gondozójáról kiderült, hogy elkapta a vírust. Bár Jing-ven tesztje negatív lett, a járványhelyzet súlyosbodása miatt szombattól egy hétre felfüggeszti munkáját a parlament.

Bár a vírus ellen Tajvan is felvette a harcot, az oltóanyag lassan érkezik az országba. A lakosság kevesebb mint egy százalékát oltották be eddig az AstraZeneca vakcinájával, az oltóanyagból szerdán érkezett újabb 400 ezer adag. Tajvan egyébként húszmillió Moderna és AstraZeneca-vakcinát kötött le, júliustól pedig a hazai gyártású oltásukat is alkalmazni fogják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések