A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni spárgás-paradicsomos pite: a franciák egyik nagy kedvence


A franciák sós pitéjét, a quiche-t számtalan módon variálhatod: most, hogy szezonja van, készítsd el spárgával és koktélparadicsommal!


A sós pitét vagy quiche-t olyan töltelékkel készítheted, amilyet csak megkívánsz. Így tavasszal kiváló választás a spárga. A tartalmas pite akár ebédre vagy vacsorára is tökéletes és laktató. A tésztát összeállítás után pihentesd a hűtőben, majd süsd elő, és csak utána kend rá a tölteléket. Így megelőzheted, hogy felhólyagosodjon, és biztosíthatod, hogy egyenletesen átsül.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 25 dkg liszt
👉 15 dkg vaj
👉 2 db tojássárga
👉 1 evőkanál tejföl
👉 0.5 kávéskanál só

A töltelékhez
👉 1 csomag spárga
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 6 szem koktélparadicsom
👉 4 db tojás
👉 2 dl habtejszín
👉 2 teáskanál liszt
👉 1 köteg kapor
👉 1 kávéskanál só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

Először állítsd össze a tésztát. Az átszitált, sós lisztet morzsold el a vajjal, keverd hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt. Gyúrj belőle egynemű tésztát, és hűtőben pihentesd legalább fél órát.
 
Közben készítsd el a tölteléket. A spárgákat tisztítsd meg a fás végeiktől, és forrásban lévő, sós vízben főzd három percig. Szűrd le, és ha kihűlnek, vágd őket nagyobb darabokra. A sajtot reszeld le, a koktélparadicsomokat vágd félbe, a kaprot aprítsd fel. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd simára a liszttel. Sózd, borsozd, dolgozd hozzá a tejszínt, és szórd meg a kaporral, keverd bele a sajt kétharmadát. Felhasználásig tedd a hűtőbe.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A hűtőből kivett tésztát nyújtsd ki kör alakúra, és óvatosan emeld át egy kivajazott, kilisztezett piteformába. Úgy egyengesd el, hogy a forma oldalát is befedje. Süsd 10 percig, majd vedd ki a sütőből, egyengesd el rajta a tölteléket, szórd meg a kimaradt sajttal, és told vissza további fél órára, amíg a töltelék is átsül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések