A palacsintára ne csak desszertként gondolj, spenóttal, sok sajttal különleges főétel is lehet!
Ez a palacsinta segít a spenótot népszerűsíteni még akár a gyerekek körében is. A töltelék a tejföltől lágyabbá, selymesebbé válik, jól illik hozzá a fokhagyma és a szerecsendió. Bármilyen sajttal finom, érdemes azonban fetával kipróbálni! Ha teheted, friss spenótból készítsd, ellenkező esetben 25 deka fagyasztott parajt használj.
Hozzávalók:
A palacsintához
👉 25 dkg liszt
👉 3 dl tej
👉 2 dl szénsavas ásványvíz
👉 2 db tojás
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 csipet só
👉 olaj a sütéshez
A töltelékhez
👉 60 dkg spenót
👉 10 dkg sajt
👉 3 evőkanál tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a tojást, a sót, öntsd hozzá a tejet, a szénsavas vizet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd 20-30 percig, majd öntsd hozzá az olajat. Hevítsd fel a serpenyőt, tegyél bele kevés olajat, körkörös mozdulatokkal folyasd szét a tésztát, majd süsd ki a palacsintákat.
A spenótot pucold meg, dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Turmixold össze, vagy vágd apróra, keverd hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Töltsd meg a masszával a palacsintákat, és tekerd fel.
0 Megjegyzések