Főfogásnak és köretnek is nagyszerűen beválik a cukkinitócsni, rizsliszttel keverve pedig a gluténérzékenyek is nyugodtan ehetik.
A gluténérzékenyek nagy barátja a rizsliszt: semleges íze miatt szinte bármilyen ételben kiváltható vele a búzából készült változat, ráadásul a család többi tagja sem fog miatta panaszkodni, hiszen nem is érezni a különbséget. A cukkinitócsni egyformán jól működik magában, zöldségekkel és mártogatóssal, vagy valamilyen szaftos húsétel mellé köretként. Ha tapadásmentes serpenyőben sütöd, kevés olaj is elég lesz hozzá, így a gyomrot sem terheli meg.
Hozzávalók:
👉 2 db közepes cukkini
👉 5 evőkanál rizsliszt
👉 2 db tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 púpozott teáskanál só
👉 bors
👉 olívaolaj a sütéshez
👉 gluténmentes zsemlemorzsa (opcionális)
Elkészítés:
A cukkiniket folyóvíz alatt mosd meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, és hagyd állni legalább 10 percig. Ha már eleget pihent, a kezed segítségével csavard ki belőle a nedvességet. Adagold hozzá kanalanként a lisztet, a tojásokat, nyomd bele a fokhagymát, borsozd meg, és kézzel alaposan gyúrd össze az egészet.
Amennyiben túl lágy a massza, gluténmentes zsemlemorzsát is szórj hozzá. Formálj belőle lepényeket, és tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat süsd aranyszínűre.
0 Megjegyzések