A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni cukkinitócsni rizsliszttel készítve: gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják


Főfogásnak és köretnek is nagyszerűen beválik a cukkinitócsni, rizsliszttel keverve pedig a gluténérzékenyek is nyugodtan ehetik.


A gluténérzékenyek nagy barátja a rizsliszt: semleges íze miatt szinte bármilyen ételben kiváltható vele a búzából készült változat, ráadásul a család többi tagja sem fog miatta panaszkodni, hiszen nem is érezni a különbséget. A cukkinitócsni egyformán jól működik magában, zöldségekkel és mártogatóssal, vagy valamilyen szaftos húsétel mellé köretként. Ha tapadásmentes serpenyőben sütöd, kevés olaj is elég lesz hozzá, így a gyomrot sem terheli meg.

Hozzávalók:

👉 2 db közepes cukkini
👉 5 evőkanál rizsliszt
👉 2 db tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 púpozott teáskanál só
👉 bors
👉 olívaolaj a sütéshez
👉 gluténmentes zsemlemorzsa (opcionális)

Elkészítés:

A cukkiniket folyóvíz alatt mosd meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, és hagyd állni legalább 10 percig. Ha már eleget pihent, a kezed segítségével csavard ki belőle a nedvességet. Adagold hozzá kanalanként a lisztet, a tojásokat, nyomd bele a fokhagymát, borsozd meg, és kézzel alaposan gyúrd össze az egészet.

Amennyiben túl lágy a massza, gluténmentes zsemlemorzsát is szórj hozzá. Formálj belőle lepényeket, és tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat süsd aranyszínűre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések