A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás, gyömbéres csirke szezámmaggal: hamisítatlan ázsiai fogás


Az ázsiai hangulatot idéző fokhagymás, gyömbéres, szezámmagos csirke alig fél óra munkával az asztalra kerülhet.


Ha szereted a kicsit egzotikusabb ízeket, biztos, hogy ez a gyömbéres, szezámmagolajjal és szójaszósszal készült csirke is hamar a szívedbe lopja magát. Az elkészítése szinte gyerekjáték, és üdítő változatosságot csempészhetsz vele a konyhádba.

Hozzávalók:

👉 2 db filézett csirkemell
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 3 cm friss gyömbér
👉 2 evőkanál szezámolaj
👉 1 dl szójaszósz
👉 1 evőkanál szezámmag
👉 1 evőkanál méz
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemelleket vágd nagyobb szeletekre. Sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a szezámolajat keverd el a szójaszósszal, a mézzel, add hozzá a megtisztított, lereszelt gyömbért és az átnyomott fokhagymagerezdeket.

Ha a pác már kellőképpen átjárta a húsdarabokat, vedd ki a hűtőből, és kevés olaj hozzáadásával serpenyőben süsd meg mindkét oldalukat. Ha már puhák, öntsd a tetejükre a szójaszószos keveréket, szórd meg szezámmaggal, és együtt süsd még néhány percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések