A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Figyelem! Árvízvédelmi készültséget rendeltek el


Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Fekete-Körösön csütörtökön. Az Országos Vízjelző Szolgálat adatai szerint a tetőzés pénteken és szombaton várható, ám a Fehér-, a Kettős-, a Hármas- és a Sebes-Körös, valamint a Berettyó is gondokat okozhat.


A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) a területén lévő, 341 kilométer hosszú árvízvédelmi töltésből 36 kilométeren rendelte el a készültséget.

A megáradó Fekete-Körös pénteken Ant, szombaton pedig Remete települést veszélyeztetheti, míg a Fehér-Körös Gyulánál tetőzhet vasárnap. A gyulaiaknak érdemes résen maradniuk, ugyanis a jövő hét első felére a Hármas- és a Sebes-Körös, valamint a Berettyó áradása miatt is készültséget rendeltek el. A Kettős-Körösön másodfokú készültség várható.

A levonuló árhullámok miatt megszűnt a belvizek folyókba történő levezetési lehetősége, a szerdaihoz képest eggyel több, már négy szakaszon van érvényben belvízvédelmi készültség: a gyomai és az Élővíz-csatornai szakaszon elsőfokú, a Kettős-Körös jobb partján és Mezőberénynél másodfokú.

Az igazgatóság területén nyolc szivattyútelep üzemel, ezek közül kettő folyamatosan - írták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések