A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erre figyelmeztet a WHO az indiai variánssal kapcsolatban


Óva intette az európaiakat a WHO attól, hogy meggondolatlanul tervezzék meg külföldi utazásaikat.


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtöki közlése szerint minden vakcina véd minden vírusvariáns ellen, azonban a nemzetközi utazásoktól továbbra is tartózkodni kell.

"Még ha javul is a járványügyi helyzet Európában, a nemzetközi utazásoktól még tartózkodni kell az újabb bizonytalanságok - különösen az Indiából kiindult új variáns - állandó fenyegetése miatt"- adták közlésül Hans Kluge, a WHO európai igazgatója, tudta meg az ATV .

Az igazgató hozzátette, hogy a biztató tendenciát mutat az egyre csökkenő fertőződések száma, azonban ha újra nő a nemzetközi utasok száma, ha óvatlanul engedik meg ismét a tömegrendezvényeket, akkor ismét súlyosbodhat a járván.

Továbbá Catherine Smallwood, az európai részleg rendkívüli helyzetekkel foglalkozó vezetője hangsúlyozta: az Indiából kiindult variáns veszélyessége még nem ismert, valamint a járványnak még messze nincs vége.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések