Az epres muffin az egyik legegyszerűbb finomság, ami fehér csokival garantáltan kielégíti édességvágyadat.
Amilyen gyorsan elkészül ez a muffin, olyan sebességgel el is tűnik a tányérról. Bár az eper még drága, ebbe a sütibe nem kell sok belőle. Érdemes viszont fehér csokival fokozni az élvezetet. A tészta pofonegyszerű, csak keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat.
Hozzávalók:
👉 30 dkg eper
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg fehér csoki
👉 10 dkg vaj
👉 1.5 dl tej
👉 2 db tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
Egy edényben vegyítsd a lisztet és a sütőport. Az epret mosd meg, csepegtesd le, és vágd ketté. A vajat és a kétféle cukrot dolgozd habosra, add hozzá a tojásokat, a sütőporos lisztet, majd lazítsd a masszát tejjel. Keverd simára a tésztát, rakd hozzá a kisebb darabokra vágott fehér csokit, és óvatosan forgasd hozzá az epret is.
A muffinsütőt béleld ki papírral. Kanalazd bele a tésztát, és 180 fokon süsd 15-20 percig. Végezz tűpróbát, mielőtt kiveszed a sütőből. Szúrj bele egy tűt vagy fogvájót. Ha nem ragad rá tészta, biztosan átsült. Hagyd a formában kicsit hűlni, majd utána szedd csak ki a muffinokat.
0 Megjegyzések