A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 perces epres, fehér csokis muffin: nem tudsz belőle eleget sütni


Az epres muffin az egyik legegyszerűbb finomság, ami fehér csokival garantáltan kielégíti édességvágyadat.


Amilyen gyorsan elkészül ez a muffin, olyan sebességgel el is tűnik a tányérról. Bár az eper még drága, ebbe a sütibe nem kell sok belőle. Érdemes viszont fehér csokival fokozni az élvezetet. A tészta pofonegyszerű, csak keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat.

Hozzávalók:

👉  30 dkg eper
👉  20 dkg liszt
👉  15 dkg cukor
👉  10 dkg fehér csoki
👉  10 dkg vaj
👉  1.5 dl tej
👉  2 db tojás
👉  1 csomag vaníliás cukor
👉  1 csomag sütőpor

Elkészítés:

Egy edényben vegyítsd a lisztet és a sütőport. Az epret mosd meg, csepegtesd le, és vágd ketté. A vajat és a kétféle cukrot dolgozd habosra, add hozzá a tojásokat, a sütőporos lisztet, majd lazítsd a masszát tejjel. Keverd simára a tésztát, rakd hozzá a kisebb darabokra vágott fehér csokit, és óvatosan forgasd hozzá az epret is.

A muffinsütőt béleld ki papírral. Kanalazd bele a tésztát, és 180 fokon süsd 15-20 percig. Végezz tűpróbát, mielőtt kiveszed a sütőből. Szúrj bele egy tűt vagy fogvájót. Ha nem ragad rá tészta, biztosan átsült. Hagyd a formában kicsit hűlni, majd utána szedd csak ki a muffinokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések