Hirdessen itt

Zsoldosokkal akarták elfoglalni a Dunai Vasművet


A támadás hátterében a cég ukrán kisebbségi tulajdonosai álltak.


Dunaújvárosban hatalmas volt a rendőri készültség, miután egy külsős biztonságiakból álló 50 fős csoport megpróbált behatolni a Duna Vasmű gyárkomplexumába – írta meg az Index. A támadásról a cég közleményt adott ki, amelyben azt állítják, hogy annak hátterében az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör álltt.

Sikerült megakadályozni a támadást

A cég megköszönte a rendőröknek és az állami szerveknek, továbbá a város vezetésének, hogy „megakadályozták az erőszakot és megvédték a várost, a dolgozókat és a Dunaferrt ettől a Magyarországon példa nélküli, önkényes és agresszív csapat által végrehajtott támadástól”.

A cég információi szerint a behatolási kísérlet hátterében azok álltak, akik „az elmúlt hónapokban hamis meghatalmazásokkal és a járványhelyzet által előidézett jogi hézagokat kihasználva próbálták átvenni a cég irányítását”. Névszerint Mikó Istvánt jelölték meg, aki a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosainak a képviseletében járt el.

A közlemény alapján a cégvezetés már korábban értesült arról, hogy a kisebbségi tulajdonosi kör az Ukrajnában már hasonló módszerekkel foglalt el gyárakat. Most azonban a „feltűnően sok, kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot” a rendőrségnek sikerült az esti órákban feltartóztatnia.

Az ukrán módszer Európában úgy tűnik, nem működik

A támadás hátterében állók között van Tatjana Taruta is, akinek az édesapját, Szergej Tarutát Ukrajnában csak „üzleti sorozatgyilkosnak” nevezik. Az apa-lánya páros az ukrán sajtó szerint már több ukrajnai vállalatot is nem tisztázott körülmények között foglalt el. Ezeket általában okirathamisításokkal, erőszakkal és megfélemlítésekkel vitték véghez.

👉 Ma nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a módszerek Magyarországon nem működnek, azokat a hatóságok nem tűrik el. Az Európai Unióban nem lehet erővel, erőszakkal, zsoldosokkal elfoglalni egy vállalatot


– értékeli a cégvezetés az esetet a közleményben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések