Hirdessen itt

Vádat emeltek az újfalui és pocsaji besurranásos lopások ügyében


A tolvaj zsákmány nélkül maradt, mert mindkét alkalommal megzavarták.


A Berettyóújfalui Járási Ügyészség két rendbeli lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy pocsaji és egy berettyóújfalui házba is besurrant, de mindkét helyszínen megzavartak az ottlakók – tájékoztatta portálunk a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2021. január 1-én hajnalban a kilincsre zárt bejárati ajtón keresztül behatolt egy pocsaji házba, ahol a nappaliban értékek után kutatott. Talált is egy 70 ezer forint értékű laptopot, amit el akart vinni, de a bűncselekmény sértettje megzavarta. Miközben a vádlott kifelé tartott, kiszakította a bejárati ajtón lévő szúnyoghálót és ezzel ezer forintos rongálási kárt okozott. Néhány nappal később, január 10-én a kora esti órákban a vádlott egy berettyóújfalui lakóházba is bejutott a kilincsre zárt bejárati ajtón keresztül. A férfi a ház egyik szobájában talált egy 25 ezer forint értékű mobiltelefont, amit el akart tulajdonítani. A ház lakója azonban észrevette és kizavarta a besurranót, aki az ágy mögé próbált elbújni. A berettyóújfalui rendőrök ezután őrizetbe vették a vádlottat, és a Berettyóújfalui Járási Ügyészség indítványára a Berettyóújfalui Járásbíróság elrendelte letartóztatását.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottal szemben lopás bűntettének, illetve vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét és lemond a tárgyalásról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések