A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

V. Naszályi szerint semmit sem jelent a 2,5 millió beoltott


Az, hogy egyszer megböktek 2,5 millió embert az semmit nem jelent – így kommentálta V. Naszályi Márta, a Várnegyed párbeszédes polgármestere az ATV esti műsorában azt a hírt, hogy Magyarország egynegyede, a regisztráltak kétharmada már hozzájutott a koronavírus elleni védőoltáshoz. Magyarország második helyen áll az uniós tagországok lakosságarányos átoltottsági sorrendjében, a baloldal ezt is próbálja elbagatellizálni.


– Egyszerűen illeszkedik abba, amit eddig csinált a kormányzat. Folyamatosan változik a helyzet, folyamatosan változnak a szabályok és senki nem tudja követni, hogy éppen mik a szabályok és mi vonatkozik rá.

Ahelyett, hogy rögtön a járvány elején lett volna egy elsőfokú zárás, másodfokú, harmadfokú zárás, mindenki tudja, hogy mi van és csak azt jelentik be, hogy ezek közül éppen melyiknél tartunk a halálozások, a megbetegedések, a fertőződések vonatkozásában – magyarázta zavarosan V. Naszályi Márta az ATV csütörtök esti műsorában, aki a kormány bírálata közben éppen azt nem vette figyelembe, hogy párttársa, Karácsony Gergely a legszigorúbb zárlat alatt március 15-én rendezvényeket készült tartani a rakparton, majd a Belügyminisztérium javaslatára mondta csak le azokat. Egy héttel később pedig a főpolgármester úgy döntött, teret enged a rakparti pikniknek, aminek köszönhetően rengeteg bulizó fiatal tódult a Duna-partra.

Beszédes, hogy a Párbeszéd már az első, minimális enyhítések után bírálja a járványügyi intézkedéseket. V. Naszályi Márta és politikustársai semmibe veszik az egészségügyi dolgozók erőn felüli teljesítményét, amikor azt állítják: a 2,5 millió oltás nem jelent semmit.

👉 – Ugyanis azt látni kell, hogy az, hogy 2,5 millió embert megböktek, az semmit nem jelent védettség szempontjából. Ma Magyarországon egymillió ember mondható védettnek ugyanis a védettség a második oltás után két héttel alakul ki. Az, hogy egyszer megböktek 2,5 millió embert, az semmit nem jelent


– ismételte meg V. Naszályi Márta pártja társelnökének, Szabó Tímeának a héten tett kijelentését.

Május végére négymillió beoltott lesz Magyarországon

Orbán Viktor a péntek reggeli rádiós interjúban elmondta: Magyarország – a magunk elé sorolt országokat messze megelőzve – nagyon jól teljesít. Rámutatott arra is, hogy a 65 év felettiek beoltása már kilencven százalék felett van.

– A brüsszeli beszerzési politika hibázhat, kell, hogy legyen egy másik terv, egy másik forgatókönyv, és ugyanúgy nekünk estek, mint a migráció esetében. Mi jár annak, akinek igaza van? – tette fel a kérdést a kormányfő. – Az idő igazolta az álláspontunkat, és kiderült, hogy kétszer annyi embert oltunk be, mint a többi nyugat-európai testvérállamaink. Jól döntöttünk, a saját életünkért és sorsunkért mi vagyunk a felelősek – jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő hozzátette: ha május elejére sikerül a négymillió beoltottat elérni, közel leszünk ahhoz, hogy mindenki, aki a mai napig regisztrált, megkaphassa az oltást.

👉 – Május elejétől számítva egy hét, tíz nap alatt további egymillió vakcina beadása történik meg, akkor már ötmillió beoltottal számolhatunk, május közepére pedig a hatmilliót is elérjük, a hónap harmadik hetére pedig már hétmillió beoltottat remélünk


– fejtette ki Orbán Viktor. – Ez azt jelenti, hogy június elejére a nyolcmillió felnőtt korú magyar állampolgárból képesek leszünk hétmilliót beoltani. Én csak attól tartok, hogy nem lesz annyi regisztrált és magát beoltatni akaró ember, mint amennyi vakcina rendelkezésre áll majd – tette hozzá a miniszterelnök.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések