Hirdessen itt

Ügyészség: bedrogozva autózott Debrecenben egy hajdúsámsoni férfi


Balesetet okozott, nekihajtott egy helyi járatú autóbusznak – derül ki a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményéből.

A Debreceni Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen. A vádlott szervezetében kábító hatású szert mutattak ki, miután az általa vezett járművel nekiütközött egy helyi járatú autóbusznak – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a hajdúsámsoni férfi 2020. szeptember 22-én a késő esti órákban egy debreceni gyorsétteremben tartózkodott, majd személygépkocsival szeretett volna eljutni a városban öt-hat kilométeres távolságra található lakására. A bűncselekmény elkövetésének idején derült idő és gyér forgalom volt megfigyelhető, és működött a közvilágítás. Miután elhagyta a gyorséttermet, a vádlott megállt a járművel egy közeli útkereszteződésben, a jobbra kanyarodást biztosító forgalmi sávban. Ezután meggondolta magát és hirtelen tolatni kezdett, ennek következtében nekiütközött a mögötte álló, garázsmenetben közlekedő helyi járatú autóbusznak – részletezi a Főügyészség közleménye.

A helyszínen intézkedés alá vont férfi drogtesztje pozitív lett, majd a későbbiekben tőle vett vérminta alapján megállapították, hogy a szervezetében a vezetéskor szintetikusan előállított kábító hatású anyag volt.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A vádlott cselekményével több KRESZ-szabályt is megszegett, amellyel bűncselekményt valósított meg – állapította meg a Debreceni Járási Ügyészség, amely a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltás büntetést szabjon ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések