Hirdessen itt

Több beruházás szerződését is felbontja Keszthely önkormányzata


Két beruházás szerződését már felmondták, egy esetében pedig a napokban bontják fel a megállapodást Keszthelyen, miután az összesen több mint másfél milliárd forintos projektek a folyamatos egyeztetések ellenére sem készültek el határidőre - közölte a város polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján.

Nagy Bálint (Fidesz-KDNP) kifejtette: a Reischl-féle egykori sörház helyén mostanra már meg kellett volna valósulnia mintegy 1,2 milliárd forintos állami támogatással egy gazdaságfejlesztési, illetve egy barnamezős felújítási programnak. A kivitelezővel tartott folyamatos egyeztetések ellenére a két projekt a lejárt határidők ellenére sem készült el, ezért a múlt héten - egyeztetve a képviselő-testülettel - a kivitelezői szerződést felmondták.

A két projekttel kapcsolatban februárban ismeretlen tettes ellen csalás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt a város vezetője rendőrségi feljelentést is tett. A jelenlegi elszámolás szerint ugyanis mintegy 50 százalékon áll a kivitelezés szintje, de ezt a valóságban nem éri el. A projekt befejezésére a városnak új nyilvános közbeszerzést kell kiírnia - tette hozzá a polgármester.

Beszámolt arról is, hogy a Kísérleti utcai óvoda felújítására vonatkozó szerződés felbontását is kezdeményezi a napokban, mert a kivitelező a vállalt határidőt nem teljesítette. A 200 millió forintos állami támogatással és több mint 130 milliós önkormányzati hozzájárulással készülő felújítás után a gyerekeknek az év elején kellett volna visszatérnie az intézménybe, de ez mostanáig sem történhetett meg.

Nagy Bálint jelezte: ez a beruházás nagyjából 75 százalékos készültségen állt az év elején, de egy beázás miatt újabb munkákra is szükség volt, ezek azonban nem készültek el a múlt heti határidőre. A szerződésbontás és az elszámolás után szintén új közbeszerzést írnak ki a befejezésre.

A polgármester arról is szólt, hogy a sajtótájékoztató helyszínén, a városi strandon mintegy 200 millió forintos beruházással tervezett felújítás is veszélybe került, mert ennek a kivitelezője sem tudta tartani a határidőt. Ebben az esetben egy alvállalkozó bevonásával sikerült felgyorsítani a munkálatokat, így a tervek szerint június 12-én megnyithat a város legnagyobb strandja, addig sétányként vehetik igénybe a partszakaszt a látogatók.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések