A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült rozmaringos, fokhagymás tarja: szaftos és omlós


Ha van egy kis időd, a tarját sütés előtt érdemes órákon át pácolni. A fokhagyma és a rozmaring csodás ízt ad neki.


A tarja az egyik leghálásabb alapanyag, mert sokféle módon felhasználhatod. Nem túl száraz, és nem is igazán zsíros. Egy jó pác sokat dob rajta, így a fokhagyma és a rozmaring is kiváló ízesítő lehet. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor rágós lesz, és kiszárad.  

Hozzávalók:

👉 60 dkg tarja
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 1 ág rozmaring
👉 1 teáskanál aprított koriander
👉 0.5 dl fehérbor
👉 só
👉 bors
👉 zsír a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A tarját vágd másfél centi vastag szeletekre, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Dörzsöld be egy gerezd fokhagymával, szórd meg rozmaringgal, korianderrel, majd hagyd legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják. A tepsit kend ki zsírral, fektesd bele a hússzeleteket, és dobd melléjük a maradék fokhagymát. Locsold meg a borral, és fóliázd le.

Told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon bő egy órát. Közben fordítsd át a húst. Amennyiben szükséges, locsolj rá vizet is. Amikor a tarja már puha, vedd le a fóliát, majd tedd vissza a sütőbe, és pirítsd körülbelül 10-15 percig. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések