A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes krumplis, karalábés gratin: vastag, ropogós sajtréteggel


Hús nélkül is isteni ez a karalábés, krumplis rakott. Ínyenc köret vagy könnyű főétel is lehet.


A gratin a franciák nagy kedvence, ami csőben, azaz tepsiben sült fogást takar. Általában zöldségekkel készül, de akár hússal is gazdagítható. Ebben a változatban a krumpli és a karalábé rétegezve kerülnek a tepsibe. A fűszeres tejszín gondoskodik arról, hogy a fogás szaftos legyen.

Hozzávalók:

👉 1 kg krumpli
👉 2 db karalábé
👉 20 dkg sajt
👉 3 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 db póréhagyma
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió

Elkészítés:

A karalábét pucold meg, vágd vékony szeletekre, és rakd forrásban lévő vízbe, majd főzd 10 percig. A krumplit karikázd fel, és főzd forrástól számítva 15-20 perc alatt félpuhára.

Közben olvaszd meg a vajat egy lábosban, rakd hozzá a felkarikázott póréhagymát, és süsd pár percig. Add hozzá a tejszínt, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

A zöldségeket rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd rá a póréhagymás tejszínt. A tetejére szórd a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések