A pofonegyszerű zöldséges csirkemellhez jól illik a kakukkfüves pác.
A sok zöldség segít feltölteni a tavaszra megcsappant vitaminraktárat, és így a köret sem hizlal. Minél színesebb, annál étvágygerjesztőbb és izgalmasabb. Fontos, hogy olyan hozzávalókat válogass össze, amik nagyjából azonos idő alatt puhulnak meg. Bár rögtön sütheted a húst, még jobb, ha pihenteted a pácban legalább egy-két órát.
Hozzávalók 4 személyre:
👉 2 db csirkemell
👉 20 dkg zöldbab
👉 4 ág kakukkfű
👉 1 db póréhagyma
👉 2 db krumpli
👉 2 db édesburgonya
👉 2 db sárgarépa
👉 1 fej brokkoli
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és törölgesd szárazra. Kevés, két-három evőkanál olívaolajat keverj össze sóval, borssal és kakukkfűvel. Pihentesd a hűtőben legalább egy-két órán át. A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd fel tetszés szerint.
Egy nagyobb tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a zöldségeket. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd a kezeddel jól forgasd össze. A tetejére rakd a csirkemellet. Fedd le alufóliával, és 180 fokos sütőben süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt.
A zöldségeket és a húst grillezheted is. Ez a pác akkor is nyerő, csak kicsit nagyobb darabokra vágd a hozzávalókat.
0 Megjegyzések